Σύσκεψη για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά

Η πορεία των μελετών στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά για την αξιοποίηση και την απόδοσή του στους πολίτες τέθηκε επί τάπητος σε σημερινή συνάντηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δερμουτζίδη, δημοτικών συμβούλων αλλά και του αρχιτέκτονα Πρόδρομου Νικηφορίδη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δερμουτζίδης, στα τέλη Αυγούστου, η διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά θα ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο αλλά και την τοπική κοινωνία, πιθανότατα με μια εκδήλωση, για τις σκέψεις της  σχετικά με την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και την απόδοσή του στην τοπική κοινωνία ως πάρκο.

«Η κυβέρνηση δείχνει ενδιαφέρον για να προχωρήσει ο σχεδιασμός και να αρχίσει να υλοποιείται», τόνισε ο κ. Δεμουρτζίδης, επισημαίνοντας ότι στη σημερινή συνάντηση, από την πλευρά του Δήμου παρουσιάστηκαν οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Περιμένουμε να ανοίξει η πρόσκληση στα τέλη του χρόνου και τις αρχές του επόμενου. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι με ώριμες μελέτες για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τα χρήματα», σημείωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, ενώ από την πλευρά του Γραφείου του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε η πρόθεση να παρασχεθεί όποια βοήθεια ζητηθεί προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.

Συζήτηση, έγινε, άλλωστε και για τον φορέα διαχείρισης του χώρου.