Σύσκεψη στο ΥΜΑΘ για τη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου “Thess INTEC” στην Περαία

Σύσκεψη εργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την παραχώρηση 760 στρεμμάτων του Δημοσίου στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, προκειμένου να φιλοξενηθεί το Τεχνολογικό Πάρκο “Thess INTEC“,  συγκάλεσε ο σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θόδωρος Καράογλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΑΖΚ κ. Κυριάκος Λουφάκης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Ευθυμιάδης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος κ. Γιάννης Σταύρου.

«Στη σημερινή προκαταρκτική σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας η οποία θα συνεδριάζει ανά εβδομάδα προκειμένου να συντονίζει τις ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου, να επιβλέπει την πορεία των εργασιών και να φροντίζει για την απαρέγκλιτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος των δυο χρόνων που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μετά το τέλος της σύσκεψης εργασίας ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Είμαστε η Κυβέρνηση των πράξεων και όχι των λόγων. Με τη σημερινή συνάντηση εργασίας προχωρούμε χωρίς χρονοτριβές στην άμεση υλοποίηση και εφαρμογή της δέσμευσης του Πρωθυπουργού για τη λειτουργία του τεχνολογικού πάρκου “Thess INTEC” στην Περαία. Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη, εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς σε μήτρα της καινοτομίας στη Ν.Α. Ευρώπη χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Ό,τι είπαμε, το κάνουμε!”