Τ. Μηταφίδης: Τα «κροκοδείλια δάκρυα» της ΝΔ για τη μεσαία τάξη, δεν πείθουν τους πολίτες

Την αισιοδοξία του ότι στις 7 Ιουλίου, οι έλληνες εκλογείς θα αποτιμήσουν θετικά το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και θα ανανεώσουν τη λαική εντολή για μία νέα τετραετία διακυβέρνησης, εξέφρασε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και εκ νέου υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας σήμερα το βράδυ σε προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου.

Περιγράφοντας την οικονομική κατάσταση, σημείωσε πως «μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ζει ακόμα μέσα στην ανέχεια» και ότι χρειάζεται η εφαρμογή ενός συνεκτικού προγράμματος που να αντιμετωπίζει με δίκαιο και βιώσιμο αναπτυξιακό τρόπο τα προβλήματα. «Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να εκπροσωπήσουμε τους χειμαζόμενους συμπολίτες μας και να προασπίσουμε τα συμφέροντά τους με ένα συγκεκριμένο-συνεκτικό πρόγραμμα» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής, σημειώνοντας πως «το πρόγραμμα αυτό καταθέτουμε, σεμνά και ταπεινά, στις 7/7 στην κρίση των πολιτών».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα και στα συνθήματα της ΝΔ μίλησε για «κροκοδείλια δάκρυα μας για τη μεσαία τάξη, που τμήματά της όντως φτωχοποιήθηκαν την περίοδο της κρίσης. Όπως είπε η υποκρισία της ΝΔ δεν πείθει τους πολίτες ενώ επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει, όπως έκανε πάντα, να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κόσμο, με τα προβλήματά του, με τις αγωνίες και τους φόβους του. Γι αυτό, όπως τόνισε, το δίλημμα αυτών των εκλογών θέτει καίρια ερωτήματα για τα εργασιακά, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά και τη στροφή μέρους της κοινωνίας σε ακραία φασιστικά μορφώματα.

Η ΝΔ θα σαρώσει τα πάντα

«Θέσαμε το προφανές δίλημμα «πρόοδος ή συντήρηση» διότι αυτό που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είναι ένας θατσερικής κοπής κοινωνικός κανιβαλισμός  που θα σαρώσει τα πάντα» τόνισε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και σημείωσε πως όλες οι προοδευτικές δυνάμεις και κόμματα οφείλουν να πάρουν θέση.  «Σ’ αυτή τη βάση σχηματίστηκε η Προοδευτική Συμμαχία» είπε και κάλεσε το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ να αφήσουν «τα εθνικιστικά τους καμώματα» διότι όπως επισήμανε «τη στιγμή που κρίνονται ανθρώπινα δικαιώματα και η στήριξη των ανήμπορων, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουν στη συγκρότηση μιας πλατιάς πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας που θα προασπίζει τη ζωή των ανθρώπων του μόχθου».

Κάλεσε δε τους παρευρισκόμενους να συστρατευτούν με όλες τους τις δυνάμεις στην εκλογική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τόνισε πως στις 7 Ιουλίου, νικητής θα είναι η πρόοδος και όχι η συντήρηση.

Φ.Δ.