Τα απίστευτα μαθηματικά των «γκουρού» της ΝΔ

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα σηκώσει τα χέρια αν καταγράψει τα όσα ψεύτικα, παραπλανητικά ή διαστρεβλωτικά της πραγματικότητας προπαγανδίζει εδώ και τέσσερα χρόνια η Νέα Δημοκρατία και πώς αυτά πέρασαν αμάσητα στο στομάχι και από ‘κει στον εγκέφαλο εκατομμυρίων Ελλήνων.

Αρχίζω από την πρόσφατη αντιπαράθεση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, με την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου στην κατά τα άλλα “κυβερνητική” ΕΡΤ. Διερρήγνυε τα ιμάτια του ο «Ευρωπαίος» πολιτικός (όπως του αρέσει να πλασάρεται σε αντιδιαστολή με τον μπρουτάλ Αδωνη Γεωργιάδη), υποστηρίζοντας ότι η κατάργηση του συντελεστή 6% στον ΦΠΑ δεν θα επηρεάσει την τιμή του φαρμάκου διότι αυτήν την τιμή την καθορίζει η κυβέρνηση. Αρα, καταλάβαμε εμείς, θα απορροφήσουν την αύξηση των 5 εκατοστιαίων μονάδων, περίπου διπλασιασμό του ΦΠΑ, οι …φαρμακευτικές εταιρίες. Που ακόμη χρωστάνε επιστροφές του ‘08!

Το κατάπιε ο παρουσιαστής. Και βγαίνει δυο μέρες μετά ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και δηλώνει ότι η κυβέρνηση του δεν πρόκειται να καταργήσει τον συντελεστή 6% του ΦΠΑ για τα φάρμακα! Οσο για τη ΔΕΗ -που κατά τον κ. Χατζηδάκη- καταρρέει, μια αύξηση του ΦΠΑ, σύμφωνα με τη δική του λογική, θα την ενίσχυε, αλλά «το πρόβλημα της είναι η μη ιδιωτικοποίηση». Ποιος λέει ψέματα;

Στη συνέχεια, η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι η επιστροφή της αναλογίας μια πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις στο ελληνικό Δημόσιο, που είναι σύνθημα της ΝΔ και όνειρο κάθε κρατικοδίαιτου του «ιδιωτικού» τομέα, θα σήμαινε κατάρρευση του ήδη τραυματισμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας και κλείσιμο σχολείων λόγω μη πρόσληψης εκπαιδευτικών. Ο κ. Χατζηδάκης επέμενε, με ύφος ειδικού, ότι οι προσλήψεις με το σύστημα 1:5 θα καλύψουν τα κενά στους δυο τομείς. Το κατάπιε κι αυτό ο παρουσιαστής που έκοβε την κ. Αχτσιόγλου όταν προσπαθούσε να εξηγήσει ότι αυτό είναι μαθηματικά αδύνατο να γίνει. Ηθελε να μιλήσουν για άλλα…

Λοιπόν, για να γίνει ξεκάθαρο πόσο ψεύτες είναι στη ΝΔ και ότι όχι μόνο δεν θα προσλάβουν δασκάλους και καθηγητές αλλά θα διώξουν κιόλας, όπως έκανε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με την οριζόντια περικοπή του 15% των εκπαιδευτικών, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης (!) του κ. Σαμαρά, ας δούμε τους αριθμούς.

Σύνολο δημόσιων υπαλλήλων τον Σεπτέμβριο του 2018 (στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ): 565.464. Αν λάβουμε ως πιθανό ποσοστό αποχωρήσεων λόγων συνταξιοδότησης ένα 3% (που δεν ισχύει στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας -είναι μεγαλύτερο λόγω αποστρατεύσεων και στα 50), τότε μιλούμε για κενά περίπου 9.500 χιλιάδων ετησίως. Με τη μέθοδο 1:5 είναι 1.990 άτομα για όλο το δημόσιο τομέα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ήδη για την τριετία ‘19-21 την πρόσληψη 16.500 εκπαιδευτικών, αριθμό που υπολείπεται των σημερινών κενών τα οποία είναι 23.000 λόγω της ανυπαρξίας προσλήψεων από το 2008 ως το 2016. Αλλά πρέπει να μείνει χώρος και για την Υγεία. Υπάρχει;

Τι σημαίνει 1:5 στην εκπαίδευση; Αν από τους 166.614 που υπηρετούσαν τον Σεπτέμβρη του ‘18 φύγει το 3% ή έστω το 2%, δημιουργούνται επιπλέον -των ήδη υπαρχουσών- τουλάχιστον 4.998 ή 3.320 κενές θέσεις. Με το 1:1 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (5.500/έτος) καλύπτεται εν μέρει και το κενό που προηγήθηκε. Με το 1:5 της ΝΔ θα προσληφθούν 664 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Και αν ακόμη δεν προσληφθεί ούτε ένας σε άλλο υπουργείο, απομένει η Υγεία που την εξαίρεσε ο κ. Χατζηδάκης. Πόσα είναι τα κενά σύμφωνα με τη βαθύτατα μπλε ΠΟΕΔΕΗΝ; 17.000! Από τους 1.900 που θα μπορούν να προσληφθούν με το γαλάζιο σχέδιο, αφαιρούμε τους 664 εκπαιδευτικούς και τους 1.500 χωροφύλακες που θα πάρει ο κ. Μητσοτάκης. Πόσοι υγειονομικοί μένουν; Χρωστάμε και 264… Αρα, την Υγεία και τα υπόλοιπα υπουργεία θα τα αναλάβουν οι καλοί ιδιώτες.

Εδώ έχουμε να κάνουμε όχι απλώς με ψεύτες. Εχουμε να κάνουμε με ατζέντηδες εργολάβων, κομπραδόρων, μιζαδόρων και σκοτεινών υπεράκτιων συμφερόντων που πατάνε πάνω στην απίστευτα εγωπαθή μεσαία τάξη, οπαδό του «ό,τι αρπάξουμε καλό είναι και αύριο βλέπουμε» και οι οποίοι μισούν τον δημόσιο υπάλληλο είτε είναι γιατρός είτε καθηγητής διότι έχει σταθερή δουλειά ή μεγάλη άδεια. Αλλά θέλουν και περίθαλψη επιπέδου και καλούς δασκάλους για τα βλαστάρια τους. Αυτοί οι τύποι θεωρούν φυσικό να πληρώνει φόρο ο υπάλληλος των 1.000 ευρώ μηνιαίως, αλλά οι ίδιοι δηλώνουν (κατά μέσον όρο) 7-8.000 ετησίως και φωνάζουν κι από πάνω. Κι όταν ζητάς απόδειξη, καλύτερα να μην ξαναπάς σ’ αυτούς.

Μια ματιά στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα κατά μέσο όρο εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών αρκεί. Ετσι εξηγείται και το παράδοξο τα 3,5 εκατομμύρια μισθωτών να πληρώνουν πάνω από τους μισούς φόρους που εισπράττει το κράτος.

Αλλά αυτή η εκκωφαντική σιωπή της ΟΛΜΕ (ομοσπονδίας καθηγητών) και της ΔΟΕ (ομοσπονδία δασκάλων) τι σημαίνει; Δίνω μια εκδοχή: Ας έχω εγώ το μισθουλάκο μου και σκασίλα μου τι θα γίνει αύριο όταν εγώ βγω στη σύνταξη! Και έχουν σπουδάσει κιόλας…

Ζητείται επειγόντως έμπρακτη διάψευση.