«Τα δημόσια έργα δεν τα αναθέτουν πια υπουργοί ή κυβερνήσεις»

To υπουργείο Υποδομών έσπευσε να απαντήσει στις κατηγορίες που εκτόξευσε η ΝΔ περί προνομιακής μεταχείρισης και ανάθεσης έργου στον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, «τα δημόσια έργα δεν τα αναθέτουν πια υπουργοί ή κυβερνήσεις. Αυτά ανήκαν στις περιόδους της ΝΔ. Για αυτό και οι εκπτώσεις που επιτυγχάνονται δεν είναι της τάξης του 0% όπως επί κυβερνήσεων ΝΔ».

«Τα έργα σήμερα τελειώνουν χωρίς πανωπροίκια, στην ώρα τους και μέσα από διαφανείς διαγωνισμούς» τονίζει το υπουργείο. «Περιμένουμε απαντήσεις από τη ΝΔ για το πώς χειραγωγούνταν τα έργα επί των ημερών τους, και την παράλληλη γνωστοποίηση της τεχνογνωσίας τους» συμπληρώνει.

«Ο συνεταίρος του κ. Καλογρίτσα είναι στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Μην ψάχνετε αλλού» συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου υπενθυμίζουντας ότι «η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας αυτού του υπουργείου στη λάσπη σας ήταν να πάει όλους τους φακέλους των έργων στους επιθεωρητές δημοσίων έργων και τον αρμόδιο εισαγγελέα». «Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες πριν προχωρήσουμε περαιτέρω στις δικές μας» καταλήγει το υπουργείο απευθυνόμενο στην ΝΔ.