Τα έκανε γυαλιά – καρφιά στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στη νευρολογική κλινική νοσηλεύεται φρουρούμενος ασθενής, ο οποίος χτες το βράδυ προκάλεσε σοβαρά επεισόδια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (Π.Γ.Ν.Α.) καθώς επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Αδαμίδη που μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δράστης χθες τα μεσάνυχτα διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε κατάσταση διέγερσης, ενδεχομένως υπό την επήρεια φαρμάκων.

Στην προσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών να τον εξετάσουν, τους επιτέθηκε βίαια εκσφενδονίζοντας διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν στον χώρο, όπως μεταλλικές βάσεις στήριξης ορού. Από την επίθεση τραυματίστηκε νευρολόγος, ευτυχώς ελαφρά καθώς και μία γιατρός στην οποία κατάφερε δάγκωμα.

Η βιαιότητα του ασθενούς συνεχίστηκε και κατά των αστυνομικών που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην κλήση σε βοήθεια του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Η διοίκηση του νοσοκομείου θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το προσωπικό. Δεν είναι δυνατό να γίνονται στόχος επιθέσεων του οποιουδήποτε οι γιατροί, οι νοσηλευτές και τα άλλα μέλη του προσωπικού, είτε είναι ο επιτιθέμενος υπό την επήρεια φαρμάκων, είτε είναι σοβαρά ασθενής», επισήμανε ο διοικητής του ΠΓΝΑ συμπληρώνοντας πως «το νοσοκομείο θα εξετάσει σοβαρά την περίπτωση να παρασταθεί ως πολιτικός ενάγων στη δίκη» του ασθενούς.