«Τα φιλαράκια» σήμερα στο Βακούρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και το ΚΕMΕΣ παρουσιάζουν το νέο τους αφιέρωμα με τίτλο “Τα πολλά πρόσωπα της κωμωδίας”. Θα συμπεριληφθούν όλες οι διαφοροποιήσεις του είδους, από τη μαύρη σάτιρα, την πικρή ηθογραφία, την κωμωδία έντονης δράσης, την κωμωδία με στοιχεία νουάρ και τη δραματική κομεντί σχέσεων. Διακεκριμένοι σταρ και σπουδαίοι σκηνοθέτες δίνουν την παρουσία τους σε αυτά τα 6 φιλμ, που μέσα στην προχωρημένη άνοιξη και την αρχή του καλοκαιριού, είναι μια ευχάριστη πρόταση για τους σινεφίλ. Πρώτη προβολή σήμερα, Δευτέρα 14 Μαΐου στις 21:00 στην αίθουσα ΒΑΚΟΥΡΑ 1 (Ιωάννου Μιχαήλ 8, τηλ. 2310233665) η κωμωδία του Μπίλι Γουάιλντερ «Τα φιλαράκια» (ΗΠΑ, 1981) με τους Τζακ Λέμον, Γουόλτερ Ματάου, Πόλα Πρέντις, Κλάους Κίνσκι.

Υπόθεση:

Ένας επαγγελματίας δολοφόνος γίνεται φίλος με κάποιον χωρισμένο που θέλει να αυτοκτονήσει, όταν διασταυρώνονται τυχαία στο ίδιο ξενοδοχείο.

Την ταινία θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπη ανάλυση του Ζήση Μπαρτζώκα από το Cine.gr. Στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό.

Το προς συζήτηση θέμα στο μάθημα για τον κινηματογράφο θα είναι: O ανθρώπινος αλλά πεσιμιστικός κόσμος του Μπίλι Γουάιλντερ.