Τα «Νέα» του Μαρινάκη… σχημάτισαν κυβέρνηση

Η εφημερίδα τα Νέα σχημάτισε ήδη την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με σημερινό δημοσίευμα της αναφέρει τα πρόσωπα με τα οποία θα στελεχωθούν τα υπουργεία και απομένει μόνο η… ορκωμοσία!

Για το υπουργείο Οικονομικών η εφημερίδα γράφει ότι «κλειδώνει ρόλο ο Χρήστος Σταϊκούρας με πιθανούς υφυπουργούς τους καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνο Τσακλόγλου και Χρήστο Ταραντίλη».

Στο οικονομικό επιτελείο θα ενταχθεί πιθανότατα και ο Στέλιος Πέτσας.

Στον Άδωνι Γεωργιάδη η εφημερίδα δίνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης τονίζοντας μάλιστα ότι ο Άδωνις «θα έχει ρόλο συντονιστή ενός ευρύτερου κύκλου υπουργείων».

Ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης προκρίνεται για το υπουργείο Παιδείας με υφυπουργό τη Νίκη Κεραμέως που δεν αποκλείεται όμως να βρεθεί τελικά σε άλλη υπουργική θέση στο Πολιτισμού.

Ο Χατζηδάκης φαίνεται να ενδιαφέρεται και για το υπουργείο Εξωτερικών για το οποίο ακούγεται έντονα και ο Νίκο Δένδια. Ομως το όνομα του αντιπροέδρου τελευταία ακούγεται για την Προεδρία της Βουλής όπως επίσης και ο Κώστας Τασούλας αλλά και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Για τον τομέα της οικονομικής διπλωματίας «παίζει» ο διεθνής επενδυτής Βασίλης Καρατζάς γιος του τραπεζίτη Θεόδωρου Καρατζά (επί χρόνια συνεργάτης και φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη).

Σε υπερυπουργείο μετατρέπεται και το νυν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παίρνοντας από τη Δικαιοσύνης τον έλεγχο των φυλακών και πιθανώς τις αρμοδιότητες του Λιμενικού και της μεταναστευτικής πολιτικής.

Προς την Κατεχακη φαίνεται ότι οδεύει ολοταχώς ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ δεν έχει αποκλειστεί ακόμη η συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση της Αννας Διαμαντοπούλου.

Μεταξύ άλλων, για το υπουργείο Άμυνας προκρίνεται ο Βασίλης Κικίλιας, για το Υγείας ο Μάκης Βορίδης, για το Μεταφορών ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, για το Τουρισμού η Ολγα Κέφαλογιαννη.

Θέση στη νέα κυβέρνηση φέρεται ότι θα έχουν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (υποψήφιος βουλευτής στην Καβάλα), ο Γιώργος Γεωργαντάς (Κιλκίς) και ο Σταύρος Καλαφάτης.

Προεξοφλημένη από την εφημερίδα θεωρείται και η τοποθέτηση του πολιτικού επιστήμονα – οικονομολόγου, προερχόμενου από την Κεντροαριστερά και διευθυντή της ΔιαΝΕΟσις, Κυριάκου Πιερρακάκη στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, «που θα υπάγεται στον πρωθυπουργό, δεν θα έχει στην ευθύνη του τα MME και θα αναλάβει σε βάθος χρόνου την ψηφιακή επανάσταση του κράτους, παίρνοντας αρμοδιότητες και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που καταργείται».

Β.