Τα ονόματα για τα ψηφοδέλτια Θεσσαλονίκης της ΝΔ

Σε προεκλογική ετοιμότητα και διάταξη βρίσκονται ο μηχανισμός και τα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, με τους νυν βουλευτές και όσους έχουν κλειδώσει το χρίσμα της υποψηφιότητας, να επιδίδονται σε ένα άκρως ανταγωνιστικό προεκλογικό αγώνα.

Ο διαγκωνισμός για μία θέση στα έδρανα της Βουλής, μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει οξυνθεί σε υπέρμετρο βαθμό. Το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης αλλά και η εκλογική εξαφάνιση τριών μικρών κομμάτων, που σήμερα καταλαμβάνουν βουλευτικές έδρες της Θεσσαλονίκης, δηλαδή των ΑΝΕΛ, της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού, έχει απογειώσει το ενδιαφέρον των γαλάζιων στελεχών, διότι οι θέσεις που μπορεί θεωρητικά να καταλάβει η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, υπερδιπλασιάζονται.

Εχει προχωρήσει η αξιολόγηση   

Σχετικά με τα ψηφοδέλτια του κόμματος στην Α και Β εκλογική περιφέρεια, όπως τονίζει στο dailythess, στέλεχος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, οι σχετικές συζητήσεις έχουν προχωρήσει και υπάρχουν οι σχετικές εισηγήσεις και πως η Πειραιώς «εντός των επόμενων ημερών θα έχει κλείσει και θα ανακοινώσει όλα τα ψηφοδέλτια του κόμματος». Ωστόσο ήδη στην Α΄ Θεσσαλονίκης, η μάχη για μία από τις 20 θέσεις του ψηφοδελτίου έχει ξεκινήσει, με το κόμμα να αναζητά, βάσει ποσόστωσης, τουλάχιστον 8 γυναίκες υποψήφιες.

Εκ των προτέρων, σίγουροι θεωρούνται οι 4 βουλευτές της Α Θεσσαλονίκης, δηλαδή οι Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Έλενα Ράπτη. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι ο βουλευτής Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και η Βίκυ Νάκου, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ενώ πολλοί θεωρούν ότι ο Νίκος Ταχιάος πρέπει και θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Από κει και πέρα, υπάρχει μία σειρά από ονόματα που παίζουν δυνατά και μάλλον θα συμπεριληφθούν στη λίστα. Πρόκειται για τους    δικηγόρους Άννα Ευθυμίου, Αφροδίτη Λατινοπούλου, Νίκου Καραγιαννακίδη και Δημήτρη Κούβελα, τον πρώην γ.γ. δημοσίων εσόδων Στράτο Σιμόπουλο, τους δημοσιογράφους Σύνθια Σάπικα και Δημήτρη Βενιέρη, το γιατρο Διαμαντή Γκολιδάκη και τον οικονομολόγο Γιάννη Παπαγεωργίου. Επίσης ακούγεται και το όνομα της πανεπιστημιακού Νιόβης Παυλίδου, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και είχε μεταπηδήσει στο Ποτάμι και πλέον συντάσσεται με τη ΝΔ. Επίσης  πιθανότητες έχουν και οι Κ. Ανεστίδης, Π. Κοκκόρης, Δ. Πανοζάχος Α. Φίλου, Α. Σαμαράς και Μ. Μήτσιου.

Ετοιμη η λίστα της Β Θεσσαλονίκης

Ανάλογα και στη Β’ Θεσσαλονίκης, οι νυν βουλευτές, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Γιώργος Λαζαρίδης, θεωρούνται αμετακίνητοι όπως και οι Φάνης Παπάς και Γιάννης Καραγιάννης, οι υποψηφιότητες των οποίων έχουν ανακοινωθεί.

Για τις υπόλοιπες θέσεις τα ονόματα που ακούγονται είναι: Λ. Καούδης, Δ. Βαρτζόπουλος, Κ. Ευθυμίου, Ο. Δημητριάδου, Π. Τσογκαρλίδης, Α. Νικολή, Κ. Ζίουτα, Κ. Λυρούδη και Α. Κωνσταντινίδου.

Φ.Δ.