Τα σχολεία που είναι κλειστά σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά είναι αρκετά σχολεία σήμερα, με αποφάσεις των αντιδημάρχων Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί την περιοχή.

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου: «Λόγω της χιονόπτωσης που παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης θα αναστείλουν για σήμερα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, τη λειτουργία τους. Παρακαλούνται οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων να ενημερώσουν τους γονείς, ούτως ώστε να φροντίσουν για την αποχώρηση των μαθητών. Για τις περιπτώσεις, ωστόσο, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για τη φύλαξη των παιδιών, μέχρι να μπορέσουν οι γονείς να τα παραλάβουν από το σχολείο».

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων, στον δήμο Θέρμης, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, εφόσον είναι εφικτή η ασφαλής αποχώρηση των μαθητών.

Στο δήμο Καλαμαριάς ήδη έχει αποφασιστεί σήμερα το πρωί να ανασταλεί η λειτουργία όλων των σχολείων.

Και στο δήμο Νεάπολης – Συκεών οι γονείς ενημερώνονται για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

«Λόγω της έντονης χιονόπτωσης που ξεκίνησε μετά τις 08.30, αποφασίστηκε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 09.00, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Παύλου Μελά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του και ο δήμος Παύλου Μελά.

Αναστέλλεται η σημερινή λειτουργία των σχολείων στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου λόγω της χιονόπτωσης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου: «Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης με απόφαση του Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παύλου Σιταρίδη  τα σχολεία όλων των βαθμίδων σήμερα 9.1.2019 διακόπτουν την λειτουργία τους. Όσον αφορά την αυριανή λειτουργία των σχολείων θα εκδοθεί εκ νέου σχετική απόφαση  τις απογευματινές ώρες. Συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει από την ιστοσελίδα του Δήμου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος».

Όπως ανακοινώθηκε στο δήμο Βόλβης «λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί».

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση κλειστά θα παραμείνουν 9 Ιανουαρίου 2019 όλα τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του ισχυρού παγετού που επικρατεί στην περιοχή. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου. Όπως ανακοινώθηκε «λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο δήμο και για την ασφάλεια των παιδιών και την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου».

Ο δήμος Χαλκηδόνας με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι τα σχολεία  θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Ο δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών και μετά από εκτίμηση της κατάστασης των σχολικών μονάδων, σε συνεννόηση με  τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και σε ανταπόκριση των αυξημένων αιτημάτων των γονέων, αποφασίστηκε τα σχολεία σε όλο το δήμο Θερμαϊκού να παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των παιδιών». Σημειώνεται πως επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θερμαϊκού.

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων αποφάσισε σήμερα το πρωί και ο δήμος Δέλτα.

«Λόγω της σημερινής εξέλιξης του καιρικού φαινομένου και της χιονόπτωσης που υπάρχει εδώ και μία ώρα, ο Δήμος Δέλτα ανακοινώνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για σήμερα Τετάρτη 9/1/2019», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Δέλτα, η οποία συνεχίζει:«Οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρις ότου οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων ενημερώσουν τους γονείς και αποχωρήσουν με ασφάλεια οι μαθητές. Για τις περιπτώσεις, ωστόσο, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για τη φύλαξη των παιδιών, μέχρι να μπορέσουν οι γονείς να τα παραλάβουν από το σχολείο».