Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά αύριο στη Θεσσαλονίκη

Αγώνα με το πυκνό χιόνι και τον πάγο δίνουν τα συνεργεία των δήμων στον νομό Θεσσαλονίκης προκειμένου να τεθούν κανονικά σε λειτουργία τα σχολικά συγκροτήματα.

Λόγω του έντονου παγετού στους αύλειους χώρους πολλών συγκροτημάτων, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία των δήμων Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία και στο δήμο Θερμαϊκού, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών και του παγετού. Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Κλειστά και στο δήμο Δέλτα

«Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του Δήμου Δέλτα θα παραμείνουν κλειστά για αύριο Τρίτη 8/1/2019 λόγω αναμενόμενου παγετού, σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Καιρού της ΕΜΥ», ανακοίνωσε και ο δήμος Δέλτα.

Στο δήμο Νεάπολης Συκεών αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή και η απόφαση που θα ληφθεί θα ανακοινωθεί το απόγευμα.

H απόφαση του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Όπως αποφασίστηκε όλες τις σχολικές μονάδες αποφασίστηκε ότι  τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου στις Δημοτικές Ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος.

Με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και λόγω του συνεχιζόμενου παγετού (πρόγνωση -7 έως και -8 oC) σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο).

Στην Καλαμαριά

Στην Καλαμαριά τα σχολικά συγκροτήματα θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Στο δήμο Νεάπολης Συκεών

Στην απόφαση να παραμείνουν αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2018, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη μεν Νεάπολη και Αγ. Παύλο ανοιχτά και στις δε Συκιές και στα Πεύκα κλειστά κατέληξε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και εκτιμήσεις της κατάστασης.

Στο δήμο Θέρμης

Με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης αναστέλλεται για αύριο Τρίτη 8/1/2019 η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων λόγω των επιπτώσεων των δυσμενών καιρικών συνθηκών: (α) όλες οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτήριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. (β) οι σχολικές μονάδες της τοπικής κοινότητας Περιστεράς.

Σε όλες τις άλλες τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών καθώς και σε όλες τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα αύριο στους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Κορδελιού – Ευόσμου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη τα σχολεία στο δήμο Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν κανονικά. Μάλιστα όπως επισήμανε ο ίδιος αν προκύψουν θέματα με τον προαύλειο χώρο θα αντιμετωπιστούν άμεσα ενώ όπως είπε εάν χρειαστεί οι εκπαιδευτικοί θα φροντίσουν ώστε οι μαθητές να μην βγαίνουν στην αυλή κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπουνάκη τα σχολικά συγκροτήματα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης.

Ήδη από τις 4 Ιανουαρίου ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε δώσει οδηγίες προς τους προϊσταμένους των νηπιαγωγείων και τους διευθυντές/διευθύντριες των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα με το άνοιγμα των σχολείων αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού είχε ζητήσει από τους υπεύθυνους των σχολικών κτηρίων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και συγκεκριμένα:

  1. Να κλείσουν την κεντρική βάνα παροχής νερού
  2. Να ανοίξουν μια βρύση για να αδειάσει το δίκτυο
  3. Να θέσουν κάποιες ώρες ημερησίως τη θέρμανση του σχολείου σε λειτουργία, ώστε να προθερμανθούν τα κτήρια και να αποφευχθούν τα σπασίματα

Αναμένονται οι αναφορές των διευθυντών των σχολικών συγκροτημάτων για την κατάσταση των κτιρίων αλλά και των αυλών ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων θα λειτουργήσει κανονικά στο δήμο Θεσσαλονίκης.