Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά και αύριο στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία και αύριο στη Θεσσαλονίκη λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε στο δήμο Βόλβης «λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί».

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση κλειστά θα παραμείνουν αύριο 9 Ιανουαρίου 2019 όλα τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του ισχυρού παγετού που επικρατεί στην περιοχή. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου. Όπως ανακοινώθηκε «λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο δήμο και για την ασφάλεια των παιδιών και την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου».

Ο δήμος Χαλκηδόνας με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι τα σχολεία  θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Ο δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών και μετά από εκτίμηση της κατάστασης των σχολικών μονάδων, σε συνεννόηση με  τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και σε ανταπόκριση των αυξημένων αιτημάτων των γονέων, αποφασίστηκε τα σχολεία σε όλο το δήμο Θερμαϊκού να παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των παιδιών». Σημειώνεται πως επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θερμαϊκού.

Στο δήμο Καλαμαριάς ήδη έχει ανακοινωθεί ότι αύριο 9 Ιανουαρίου 2019 θα ανοίξουν κανονικά όλα τα σχολεία.

Στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, αποφασίστηκε ότι αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Νεάπολη, στις Συκιές, στον Άγιο Παύλο, ενώ κλειστά θα παραμείνουν στα Πεύκα.

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ανακοινώνεται ότι λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, κλειστό θα παραμείνει και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου λειτουργούν κανονικά από σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Στο δήμο Δέλτα όπως ανακοινώθηκε «τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα λειτουργήσουν κανονικά από την Τετάρτη 9/1/2019».

Επίσης αναμένονται ανακοινώσεις και από το δήμο Θέρμης όπου σήμερα παρέμειναν κλειστά θα είναι τα σχολεία σε όλη την Δημοτική Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης).