Τα τέσσερα χρόνια της γιορτάζει η ΒΙΟΜΕ

Διήμερο εκδηλώσεων για τα τέσσερα χρόνια αυτοδιαχείριση του εργοστασίου και ένα χρόνο από τη λειτουργία του Εργατικού Ιατρείου διοργανώνει το Σαββατοκύριακο η ΒΙΟΜΕ.

“Πέρασαν πεντέμισι χρόνια από την εγκατάλειψη του εργοστασίου της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ) από τους ιδιοκτήτες και της άμεσης αγωνιστικής αντίδρασης από εμάς τους εργαζόμενους, με την κατάληψη των εγκαταστάσεων και την επταήμερη / εικοσιτετράωρη περιφρούρηση, για να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του εργοστασίου και σε δεύτερο χρόνο την λειτουργία του με μια άλλη φιλοσοφία προς όφελος των εργαζομένων και όχι των αφεντικών. Από την στιγμή που αυτή η φιλοσοφία άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και να μην είναι μόνο λόγια γραμμένα σε ένα χαρτί πέρασαν τέσσερα χρόνια”, αναφέρουν οι εργαζόμενοι στη Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ.

Με το σύνθημα “Οι κυβερνήσεις πέφτουν μα οι αγώνες μένουν!” το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Συνέλευση Αλληλέγγυων Υποστηρικτών στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ, Στρ. Καλλάρη 5, Θεσσαλονίκη) με παζάρι και λαϊκό γλέντι ενώ την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ (ΛΑΕΡΤΟΥ 21, ΠΥΛΑΙΑ, Λεωφορεία Νο 2-3-8 Στάση Σ.Α.Σ.Θ., μια στάση πριν το ΙΚΕΑ) θα υπάρξει συναυλία στις 14.00 με τους ΚΕΜΠΑΠ ΤΡΙΟ – ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ.

Δείτε εδώ περισσότερα…