Ταξίδι γεύσεων στο Thessaloniki Street Food Festival (φωτο+βίντεο)

Σε ένα γευστικό πάρκο με λιχουδιές και γεύσεις από όλο τον κόσμο έχει μετατραπεί η ΔΕΘ, καθώς είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα της Παρασκευής το Thessaloniki Street Food Festival 2019, που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη από την ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin).

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του dailythess:

Πλήθος κόσμου από όλες τις ηλικίες βρέθηκε στον χώρο της ΔΕΘ για να απολαύσει την εμπειρία του φεστιβάλ, δοκιμάζοντας ξεχωριστά φαγητά, βάζοντας στην κορυφή τα hot dogs, το ασιάτικο και τις «καμινάδες».  Επιπλέον, μπορεί να δοκιμάσει κανείς vegan γεύσεις, ιδιαίτερα burgers, όπως το Cannabis Burger, το πρώτο στην Ελλάδα από τη βραβευμένη για το καλύτερο burger στο κόσμο, Lady Butcher! 

Τέλος, για όσους προτιμούν τα γλυκά – ή θα προτιμήσουν και ένα γλυκό – μπορούν να δοκιμάσουν λουκουμάδες, βάφλες και ροφήματα.

Για πρώτη φορά το φεστιβάλ μεγαλώνει και για 3 μέρες, εκτός από τις πολλές επιλογές φαγητού, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μουσικά stages, τρία rest areas, kitchen lab και kids’ corner.

Για όσους δεν «χόρτασαν» σήμερα Κυριακή, τελευταία μέρα, το Thessaloniki Street Food Festival θα είναι ανοιχτό από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ.

Τι είναι το Thessaloniki Street Food Festival

Η ιδέα της δημιουργίας του Thessaloniki Street Food Festival γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια, την αγάπη για το φαγητό και φυσικά την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Έχοντας ζήσει ο καθένας σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε, να γευτούμε & να δουλέψουμε σε αντίστοιχα Street Food Festivals. Μέσα στο μυαλό μας η γαστρονομική αναζήτηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε μας ταξίδι. Παράξενες γεύσεις, παλιές & νέες συνταγές, άγνωστοι συνδυασμοί και υλικά.

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μας ελκύει και μας δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Μια πόλη “σταυροδόμι των λαών”, η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας , που σήμερα την έχει διατηρήσει στις “γεύσεις” της. Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο. Από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα Ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασίας.

Φαγητό, πότο και μουσική. Τι καλύτερο έχεις να κάνεις;