Ταξίδι στην προϊστορική κουζίνα το Σαββατοκύριακο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ένα βιωματικό ταξίδι στην προϊστορική κουζίνα και τα συστατικά της προϊστορικής διατροφής αλλά και μια πλούσια χριστουγεννιάτικη αγορά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, που για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ανοίγει τις πόρτες του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Με γιορτινή διάθεση και χαρμόσυνες μουσικές στο κλίμα των ημερών θα κινηθεί ο κόσμος που θα επισκεφτεί το φουαγέ του Δημαρχείου από τις 11.00 έως τις 18.00, ενώ μπορεί να επιλέξει τοπικά προϊόντα για το εορταστικό τραπέζι που προτείνουν σύλλογοι και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

Μυστικά μαγειρικής και τεχνικές, θα εισάγουν τους επισκέπτες στο μαγικό κόσμο της γευσιγνωσίας. Αρώματα και γεύσεις θα πλημμυρίσουν το χώρο στις παρουσιάσεις χριστουγεννιάτικων συνταγών και θα συμπληρώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Να σημειώσουμε ότι και τις δύο μέρες, θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό ταξίδι στην προϊστορική κουζίνα και τα συστατικά της προϊστορικής διατροφής όπως αυτά αποκαλύπτονται μέσα από ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιεί το ΑΠΘ. Όλοι όσοι βρεθούν στο φουαγέ θα μάθουν ποια είδη φυτών αποτελούσαν τα συστατικά της κουζίνας τους, πώς μαγείρευαν τα φυτά στην προϊστορική Ελλάδα και αν έπιναν μπίρα ή κρασί. Τέλος την Κυριακή στις 12 μ. μια παλιά νοικοκυρά της Θεσσαλονίκης, θα μυήσει τους παρευρισκόμενους στα μυστικά της παραδοσιακής χωριάτικης πίτας.