Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας στη Θεσσαλονίκη

Η τέχνη του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα έρχεται στη Θεσσαλονίκη από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου στο Θέατρο Άνετον. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ τoυ THESSPUPPET, που προωθεί ένα θέατρο με κούκλες και αντικείμενα ως μια παραδοσιακή μορφή τέχνης με βαθιές ρίζες στην ιστορία της ανθρωπότητας, που χωρίς να χάσει την λαϊκή καταγωγή του, έχει προσαρμοστεί στους σύγχρονους καιρούς και καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στο σύγχρονο θέατρο.

Η δεύτερη υλοποίηση του φεστιβάλ στην πόλη

Για δεύτερη φορά στην Θεσσαλονίκη«THESSPUPPET FESTIVAL ‘17», το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Θεσσαλονίκης με 11 μέρες συνεχόμενης θεατρικής γιορτής για όλες τις ηλικίες, 75 παραστάσεις από 19 βραβευμένους θιάσους με 19 διαφορετικά έργα, που προέρχονται από 9 διαφορετικές χώρες. Παραστάσεις, πρωινές για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και για όλη την οικογένεια στο απογευματινό πρόγραμμα.

Θεατρικά έργα στα ελληνικά και χωρίς λόγια και με πολύ μουσική, κίνηση και φυσικά με εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις. Με παράλληλες εκπαιδευτικές προτάσεις, όπως 4 σεμινάρια ενηλίκων για την ανακάλυψη του θεατρικού κόσμου των αντικειμένων, 14 θέατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, 1 διημερίδα για εκπαιδευτικούς για το «Κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση» και 1 έκθεση για το κουκλοθέατρο στην ιστορία της ανθρωπότητας & στην Ελλάδα.