Τέλος τα πρωταπριλιάτικα αστεία για τις σουηδικές και νορβηγικές εφημερίδες

Οι σουηδικές και νορβηγικές εφημερίδες ανακοίνωσαν ότι από φέτος θα σταματήσουν να δημοσιεύουν πρωταπριλιάτικα αστεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προκειμένου να μην συμβάλουν με τον τρόπο αυτό στη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

“Αναγνωρίζοντας την ευκολία με την οποία διαδίδονται οι ψεύτικες ειδήσεις, δεν θέλω να δω το όνομα της Smalandsposten να εμπλέκεται σε μια τέτοια ιστορία” γράφει στο άρθρο του ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Μάγκνους Κάρλσον. “Εργαζόμαστε, όπως έχω εξηγήσει, με αληθινές πληροφορίες. Συμπεριλαμβανομένης και της 1ης Απριλίου”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TT, την ίδια στάση θα τηρήσουν στη Σουηδία και οι εφημερίδες των ομίλων Hallpressen (Jonkopings-Posten, Varnamo Nyheter κλπ.), Vasterbottens-Kuriren και Dalarnas Tidningar.

“Θα το γράψουμε στο αυριανό φύλλο (του Σαββάτου). Μιλάμε για το θέμα, το σκεφτήκαμε πολύ και λάβαμε αυτήν την απόφαση”, εξήγησε ο διευθυντής της Jonkopings-Posten, Έρικ Μπέργκερ. “Είχαμε την αίσθηση, βλέποντας τις συζητήσεις γύρω από την αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης, ότι δεν θέλουμε να το κάνουμε πλέον”, είπε από την πλευρά του ο διευθυντής της Vasterbottens-Kuriren, ο Ίνγκβαρ Νάσλουντ.