Τέσσερα εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Προκηρύχθηκε σήμερα, με απόφαση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, το έργο της αναβάθμισης υποδομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και θα το υλοποιήσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σημειώνεται, ότι η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου λήγει στις 27 Νοεμβρίου 2017. Η προκήρυξη αφορά την προμήθεια εξοπλισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχει στους φοιτητές και τη δυνατότητα εφαρμογής εξειδικευμένου ερευνητικού έργου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την προκήρυξη του έργου αναβάθμισης των υπηρεσιών του ιδρύματος, η κ. Καλογήρου τόνισε πως «με αυτήν την προκήρυξη, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους, δίνουμε τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και των μέσων του, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο απαιτητικό ανταγωνιστικό περιβάλλον της σύγχρονης εποχής, προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας. Κι αυτό γιατί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί εκπαιδευτικό φορέα που συμβάλλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια των νησιών».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ