Τέσσερις μονάδες μπροστά η Κλίντον – Στο πλευρό της η Μισέλ Ομπάμα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ιpsos για το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προηγείται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες του αντιπάλου της, υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα, όπως φαίνεται, η πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της δεν επηρεάζει την στήριξη πολιτών προς το πρόσωπό της.

Συγκεκριμένα, το 42% των πιθανών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της Κλίντον έναντι 38% που τάσσεται υπέρ του Τραμπ, σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών καταγράφει προβάδισμα ανάμεσα στις μειονότητες, τις γυναίκες, τους ανθρώπους με εισόδημα άνω των 75.000 δολαρίων το χρόνο και όσους χαρακτηρίζονται από μετριοπαθείς πολιτικές πεποιθήσεις. Ο Τραμπ εμφανίζεται να είναι προηγείται ανάμεσα στους λευκούς, τους άνδρες, τους συχνά εκκλησιαζόμενους και όσους βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Η Μισέλ Ομπάμα «εμπνέεται» από τη Χίλαρι Κλίντον

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα προέτρεψε σήμερα τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν υπέρ της Χίλαρι Κλίντον υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι δεν κατανοεί την έλλειψη ενθουσιασμού που ορισμένοι επιδεικνύουν προς το πρόσωπό της.

«Όταν ακούω πολίτες να λένε ότι δεν τους ενθουσιάζει, δεν συμφωνώ. Η Χίλαρι με εμπνέει!» δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα, αναφέροντας ως παραδείγματα «τη συνέπειά της, την καρδιά της, το θάρρος της».

Με την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου να πλησιάζει, οι Δημοκρατικοί φοβούνται ότι οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι τους δεν θα σπεύδουν μαζικά στις κάλπες, ιδίως οι μειονότητες, που είχαν συμβάλει σημαντικά στις εκλογικές νίκες του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και το 2012.