Τέσσερις νεκροί στην Πελοπόννησο, μια αγνοούμενη στη Ν. Μηχανιώνα από τη θεομηνία

Πρωτοφανείς καταστροφές προκάλεσε η θεομηνία που έπληξε τη χώρα από χτες το βράδυ, αφήνοντας πίσω της τρεις νεκρούς στη Μεσσηνία, έναν στη Λακωνία και μια αγνοούμενη στη Ν. Μηχανιώνα. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια μεταφέροντας από μπάζα μέχρι αυτοκίνητα στα ορμητικά νερά τους, ενώ παράλληλα άνοιξε και πάλι η συζήτηση για τις ευθύνες και τα μπαζωμένα ρέματα. Μάλιστα, αυτό ειπώθηκε και για το σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο της 60χρονης που αγνοείται στη Νέα Μηχανιώνα, ότι δηλαδή το σημείο εκείνο μπαζώθηκε πριν από λίγα χρόνια.

Στο μεταξύ, πάνω από 1.000 κλήσεις για βοήθεια λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, στο νομό Θεσσαλονίκης καταγράφηκαν 550 κλήσεις για βοήθεια, στη Λακωνία 125 και στη Μεσσηνία 350. Συνολικά επιχειρούν 110 αντλητικά συνεργεία , τέσσερις ομάδες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, τέσσερα ερπυστριοφόρα οχήματα του πυροσβεστικού σώματος, 90 πυροσβεστικά οχήματα και 400 πυροσβέστες. Όπως τονίζεται, οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωσή τους και με κλιμάκωση των δυνάμεων, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόβλεψη, πάντως, ο καιρός αύριο θα είναι άστατος, με βροχές και καταιγίδες αλλά μικρότερης έντασης.