Τέσσερις σεισμικές δονήσεις πάνω από 5 Ρίχτερ από το πρωί στην Ιταλία

Νέα, τέταρτη κατά σειρά σεισμική δόνηση πάνω από 5 Ρίχτερ, μεγέθους 5,2 βαθμών, σημειώθηκε σήμερα στην κεντρική Ιταλία. Η δόνηση έγινε αισθητή στις 14:35 (τοπική ώρα) στην ευρύτερη περιοχή του Αματρίτσε, ανάμεσα στις πόλεις Ριέτι και Λ’ Ακουϊλα.

Άλλες τρεις δονήσεις μεγέθους από 5,3 μέχρι 5,5 βαθμών είχαν γίνει αισθητές σήμερα το πρωί σε όλη την κεντρική Ιταλία. Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας προσπαθεί να εντοπίσει τρεις κτηνοτρόφους, οι οποίοι δεν απαντούν στα κινητά τους τηλέφωνα. Οι σεισμολόγοι υπογραμμίζουν μόνο ότι είναι πιθανό να σημειωθούν και νέες δονήσεις τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες. Οι κάτοικοι ελπίζουν ότι το μέγεθός τους σταδιακά θα μειωθεί.

Στην ψυχολογική δοκιμασία των κατοίκων της κεντρικής Ιταλίας εξαιτίας των σεισμικών δονήσεων (είχαν ήδη πληγεί από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο και Οκτώβριο) προστίθεται και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα. Ο ιταλικός στρατός προσπαθεί να προσεγγίσει μικρές κατοικημένες περιοχές στην περιφέρεια των πόλεων Τέραμο και Λ΄Άκουϊλα – οι οποίες έχουν αποκλεισθεί από το χιόνι- ώστε να εξακριβώσει τυχόν ζημιές ή τραυματισμούς κατοίκων από τις σημερινές δονήσεις και την πίεση του χιονιού.
Έξω από την πόλη Ματσεράτα, το χιόνι ξεπερνά τα δυο μέτρα και έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Προς το παρόν, πάντως, οι ιταλικές αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει κατάλογο θυμάτων ή αγνοουμένων.