Τέσσερις συλλήψεις για το αυτοκίνητο με τις φιάλες υγραερίου στη Νοτρ Νταμ

Αλλο ένα ζευγάρι συνελήφθη στο Μονταρζί, στην κεντρική Γαλλία, στο πλαίσιο της έρευνας που άρχισε μετά τον εντοπισμό στο Παρίσι ενός αυτοκινήτου μέσα στο οποίο υπήρχαν έξι φιάλες αερίου χωρίς μηχανισμό ανάφλεξης, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή. Ένα πρώτο ζευγάρι, που ήταν γνωστό στις αρχές ότι ανήκει στους συμπαθούντες το ISIS, έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, γνωστός για παλιά δράση ισλαμιστικού προσηλυτισμού, αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Τρίτης, μετά την ανάκρισή του από τους ερευνητές. Η 19χρονη κόρη του, που χαρακτηρίζεται ριζοσπαστικοποιημένη, εξακολουθεί να αναζητείται, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Την Κυριακή, ένας υπάλληλος μπαρ του Παρισιού είχε ειδοποιήσει για την ύπαρξη μιας φιάλης αερίου σε κάθισμα σταθμευμένου αυτοκινήτου το οποίο δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας αλλά είχε αναμμένα τα φώτα έκτακτης ανάγκης. Η φιάλη που ήταν στο κάθισμα ήταν κενή. Ωστόσο οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στο πορτ-μπαγκάζ πέντε ακόμη γεμάτες αέριο χωρίς σύστημα ανάφλεξης.

Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο απέναντι από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, τη Νοτρ Νταμ, όπου συγκεντρώνεται συνήθως μεγάλος αριθμός τουριστών.