Τέταρτη ημέρα χωρίς λεωφορεία – Σήμερα η συνάντηση υπουργού και εργαζομένων

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα δεν κυκλοφορούν αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα αναμένεται η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη με τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τις 17 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών, Ιουλίου και Αυγούστου.

«Ελπίζω στο ραντεβού με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη να κλείσουν όλα αυτά τα θέματα που ταλανίζουν τους εργαζομένους, την αγορά και τον ΟΑΣΘ» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο fm104.9, και τόνισε «θα πρέπει ο κ. Σπίρτζης να κάνει πράξη αυτά που λέει. Πρώτα να καταθέσει τα χρήματα στον λογαριασμό που έδωσε ο ΟΑΣΘ, για να μπουν οι μισθοί Ιουλίου και Αυγούστου, και μετά εμείς θα λύσουμε τα δικά μας θέματα».

Ο Κ. Τσερμενίδης υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι έδειξαν την κοινωνική τους ευαισθησία όταν σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους πριν από ένα μήνα, ενώ σχετικά με την πρόθεση της διοίκησης του ΟΑΣΘ για ασφαλιστικά μέτρα είπε: «οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται, δεν γονατίζουν σε πιέσεις της εργοδοσίας.

Συνάντηση Σπίρτζη – Τζιτζικώστα το απόγευμα

Με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα ο Χρήστο Σπίρτζης. Θέμα της συνάντησης είναι το ζήτημα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, μετά το πρόβλημα λειτουργίας που έχει ανακύψει και έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων της πόλης.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας «η κατάσταση με το ζήτημα του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ πρέπει άμεσα να συμφωνήσουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία θα δώσει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Για να γίνει επιτέλους πράξη το αυτονόητο, πρέπει και οι δύο πλευρές να συζητήσουν και να συναποφασίσουν τα βήματα που θα οδηγήσουν στη λύση του προβλήματος.

Θυμίζουμε ότι θέση επί του θέματος πήρε χτες και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ζητώντας επιστράτευση στον ΟΑΣΘ.