Θ. Αυγέρη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μιμηθεί τον Τραμπ

Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μιμηθεί τον Τραμπ» στα ζητήματα της οικονομίας και της ασφάλειας, εξέφρασε μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», Θεοδώρα Αυγέρη.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα η κ. Αυγέρη εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνει το ηγεμονικό του ρόλο στον χώρο της κεντροαριστεράς και στον μεσαίο χώρο, ειδικά μετά την στρατηγική ήττα του Κινήματος Αλλαγής μετά την επιλογή στελεχών του ΠΑΣΟΚ να στελεχώσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ «να επανασυγχρονιστεί με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της κοινωνίας, των ανθρώπων της εργασίας, τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς» και να γίνει ένα κόμμα σύγχρονο και αριστερό, που θα μπορέσει να έρθει σε επαφή με τους νέους και τις νέες.

Αναφορικά με την νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η κ. Αυγέρη εκτίμησε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ήταν έτοιμος από καιρό να εφαρμόσει και να ξεδιπλώσει το δικό του σχέδιο, φαίνεται και από τα στελέχη που έχει επιλέξει να στελεχώσουν την κυβέρνηση του» και τόνισε την ανάγκη πως «πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει, και σε σχέση με τα κεκτημένα της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε να επουλώσει τις πληγές των μνημονίων».

Χαρακτήρισε «Συνταγματική παρέκκλιση» την μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Προστασίας του Πολίτη, ενώ εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μιμηθεί τον Τραμπ», καθώς «είναι ξεκάθαρο ότι όλο αυτό το νεοφιλελεύθερο μοντέλο σε σχέση με την οικονομία, το μεταναστευτικό και ανθρώπινα δικαιώματα».

πηγή: Στο Κόκκινο