Θ. Δρίτσας για το ατύχημα στην Αίγινα: «Έργο της ανακριτικής διαδικασίας και των εισαγγελικών Αρχών»

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσας, ύστερα από αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες δεν βρέθηκε το DNA του 77χρονου κυβερνήτη στα χειριστήρια του ταχύπλοου σκάφους, υπογράμμισε ότι«για όσα συχνά γράφονται για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα, ας καταλάβουν όλοι ότι είναι έργο της ανακριτικής διαδικασίας και των εισαγγελικών Αρχών». Η σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους στις 16 Αυγούστου με λάντζα, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός, απαντώντας την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Α’ Πειραιά και Νήσων, Κ. Κατσαφάδου, στη Βουλή, είχε σημειώσει ότι έως τώρα δεν έχουν καταγραφεί από την ανακριτική διαδικασία παραλείψεις και μάλιστα υπαίτιες, προκειμένου να ελεγχθούν.

«Εάν προκύψει τέτοια θέμα, πρώτοι εμείς θα ελέγξουμε τα πάντα, δεν είναι δυνατόν να μεταβληθεί ο υπουργός σε ανακριτή όταν η ανακριτική διαδικασία είναι ακόμα ανοιχτή και πορεύεται», είχε δηλώσει ο κ. Δρίτσας, προσθέτοντας ότι «η πολιτική αγωγή έχει το κάθε δικαίωμα να θέτει ερωτήματα».