Θ. Φωτίου: Θα ρυθμιστεί το θέμα του ΕΝΦΙΑ σε κοινωφελή ιδρύματα

Το υπουργείο Οικονομικών θα φέρει ρύθμιση για την αναθεώρηση του νόμου 4223 του 2013, της ΝΔ, με τον οποίο επιβλήθηκε ΕΝΦΙΑ στα ιδρύματα που επιτελούν κοινωνικό έργο, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Γεράσιμου Γιακουμάτου.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε σε ιδρύματα όπως το Άσυλο Ανιάτων, το οποίο καλείται να πληρώσει μεγάλα ποσά για ΕΝΦΙΑ, για ακίνητα τα οποία έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του από δωρητές και τα οποία εκμεταλλεύεται για να στηρίξει το κοινωφελές του έργο. Ο κ. Γιακουμάτος επεσήμανε τον κίνδυνο να κλείσουν τα ιδρύματα που προσφέρουν κοινωνικό έργο, εξαιτίας των υπέρογκων ποσών που οφείλουν.

Η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν έχει επιβληθεί στα κτίρια που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των ιδρυμάτων, αλλά μόνο σε αυτά που εκμεταλλεύονται τα ιδρύματα, τονίζοντας ότι «τα ιδρύματα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου θα ενισχυθούν από τα χρήματα που θα εισπραχθούν από τις τηλεοπτικές άδειες, με ενιαία κριτήρια».