Θ. Καράογλου: Ισχυρή και αυτοδύναμη ΝΔ για καθαρές λύσεις

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει καθαρές λύσεις. Αυτό ζητούμε από τους Έλληνες πολίτες. Να μας δώσουν ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση και να μπορέσουμε την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο να εφαρμόσουμε ανόθευτο το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, έχοντας προηγουμένως σχηματίσει μια πλατιά κοινωνική συμμαχία», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΘηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου.
«Ισχυρή και αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα», υπογραμμίζει ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας πως «στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας» και αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα των εθνικών εκλογών.
Ερωτηθείς για την προοπτική συνεργασιών με άλλα κόμματα, ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας απαντά πως «το μόνο κόμμα με το οποίο μπορεί να υπάρξει συνεργασία είναι το ΚΙΝΑΛ», με το οποίο «το 2012 βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι», ενώ απέκλεισε κάθε προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ «πρώτον γιατί μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και κατά δεύτερον δεν είναι δυνατόν να φέρνεις από το …παράθυρο στην εξουσία εκείνους που ο λαός τους έχει διώξει από την πόρτα των εκλογών».
Ο κ. Καράογλου καλεί ακόμα τους πολίτες να μην παρασυρθούν από τη θερινή ραστώνη και να προσέλθουν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, υπενθυμίζοντας πως την ημέρα των εκλογών οι κάλπες θα είναι άδειες από τα ψηφοδέλτια της 26ης Μαΐου» και ως εκ τούτου «ξεκινάμε από το μηδέν και θα πρέπει να τις γεμίσουμε εκ νέου με ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».
Ο υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης επισημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία έχει μάθει από τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και από τη γόνιμη, όπως τονίζει, αυτοκριτική που οδήγησε στην «εντυπωσιακή νίκη» στις ευρωεκλογές και προσθέτει πως την επομένη των εθνικών εκλογών δεν υπάρχει ούτε δευτερόλεπτο για χάσιμο. «Εμείς θα συνεχίσουμε τον θετικό πολιτικό λόγο. Τον λόγο ουσίας και όχι εντυπώσεων. Θέλουμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια. Να ξέρουν ότι από εμάς θα ακούν μόνο αλήθειες και σίγουρα όχι “παχιά” προεκλογικά λόγια», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι Μακεδόνες τιμώρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ για το πώς θα χειριστεί το ζήτημα αυτό η Νέα Δημοκρατία εφόσον ανέλθει στην εξουσία, επισημαίνει ότι «δεν θα απεμπολήσουμε το “όπλο” του βέτο» και με αυτό ως όχημα «θα επιχειρήσουμε να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες».
Σε ό,τι αφορά, δε, τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καράογλου διαβεβαιώνει πως βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ. «Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κυβέρνηση της ΝΔ η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, γυρίζει σελίδα και κάνει βήματα προς τα εμπρός ώστε να καταξιωθεί ως φωτεινό σημείο αναφοράς σε ολόκληρη τη Ν.Α. Ευρώπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.