Θεατρική παράσταση «Στα καλά του καθισμένου» με τον Δ. Αντωνίου

Ο Δημήτρης Αντωνίου, που πριν από 11 χρόνια είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο ύστερα από τροχαίο έξω από το σχολείο επί της οδού Αδριανουπόλεως, δραστηριοποιείται πλέον και ως σεναριογράφος και ηθοποιός. Μαζί με τον Μιχάλη Σαρόπουλο θα πρωταγωνιστήσουν στην θεατρική παράσταση με τίτλο «Στα καλά του καθισμένου», στο θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη). Ένα έργο όπου θα αναδειχθούν με τον πιο ξεκάθαρο και ζωντανό τρόπο διάφορες καταστάσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά ένα άτομο σε αναπηρικό καρότσι. Έντονο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η προσέγγιση των πρωταγωνιστών στα ζητήματα που θα ξεδιπλωθούν, που με περίσσιο θάρρος αλλά και χιούμορ θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν πολλά «ταμπού» γύρω από την αναπηρία.

Ο Δημήτρης Αντωνίου καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο ύστερα από τροχαίο έξω από το σχολείο επί της οδού Αδριανουπόλεως, το 2006. Δεν παραιτήθηκε όμως από τη ζωή. Σπούδασε και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του. Το «πρόβλημα» δεν αποτέλεσε ποτέ δικαιολογία για εκείνον, αντιθέτως έγινε η αιτία για δημιουργικότητα.

Ο Δημήτρης Αντωνίου είναι σήμερα 27 χρόνων. Πραγματοποίησε σε μόλις τέσσερα χρόνια τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αντικείμενο της μεταπτυχιακής του διατριβής είναι τα τροχαία ατυχήματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης την περίοδο 2010-2015. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει σε επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Ίδρυσε και διευθύνει την παρέα του C?est la vie απ? το 2013, δίνοντας χρώμα με γκράφιτι και μοιράζοντας αισιοδοξία σε σχολεία και πάρκα της πόλης. Επίσης, έχει γράψει δύο λογοτεχνικά βιβλία τα οποία αποτελούν συλλογές διηγημάτων με τίτλο «Έτσι είναι η ζωή» και «Ας είναι όνειρο αυτό».

Μαζί με τον Μιχάλη Σαρόπουλο 

Γεννήθηκε στις 14 Φλεβάρη του 87’ και ο έρωτας του χτύπησε πολλές φορές την πόρτα αλλά αυτός παραμένει… κουφός, νταξ και… χοντρός αλλά το παλεύει. Ένα πέρασμα από τη σχολή εμπορικού ναυτικού και ένα μπάρκο στη … λατίνα του άνοιξαν τα μάτια, ενώ η τρέλα για το ραδιόφωνο και τα σπορ (να βλέπει τους άλλους να κάνουνε δηλαδή) τον οδήγησε στις αντίστοιχες σπουδές και πλέον ταλαιπωρεί τους ακροατές του καθημερινά. Στις 19 Νοεμβρίου του 2015 ξεκίνησε με το Stand Up Comedy και από τότε δεν αφήνει το μικρόφωνο ούτε από τον… παλιατζή!