Θεατρικό Εργαστήρι στις φυλακές Διαβατών από το ΚΘΒΕ

Θεατρικό εργαστήρι με θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική γραφή και σκηνοθεσία με στόχο να ενεργοποιήσει δημιουργικά τους κρατούμενους υλοποιούν το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τη στενή συνεργασία τους με την πραγματοποίηση εβδομαδιαίων εργαστηρίων στις ανδρικές φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει 8 δίωρες συναντήσεις με περιοδικότητα μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, με στόχο να ολοκληρωθεί έως και τα Χριστούγεννα.

Η δράση στοχεύει μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη δημιουργική γραφή και τη σκηνοθεσία να ενεργοποιήσει δημιουργικά τους κρατούμενους. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που θα προκύψει θα παρουσιαστεί από τους ίδιους τους κρατούμενους εντός φυλακών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Ζωή Λύρα, Γιάννης Μαστρογιάννης, Νίκος Ράμμος καθώς και 20 εθελοντές κρατούμενοι από τις αντρικές φυλακές στα Διαβατά, διαφόρων ηλικιών και εθνοτήτων (Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ιταλία).