Θέλουν να ενεργοποιήσουν τις τοπικές συνελεύσεις…

Πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το βράδυ και η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του αυτοδιοικητικού εκλογικού σχήματος «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» που στηρίζεται κυρίως από σχήματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η συγκέντρωση έγινε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Μικρή ή συμμετοχή αλλά πολύ η όρεξη και το πάθος για αγώνες. Οι περισσότεροι νέοι, κυρίως φοιτητές αλλά και παλιό δυναμικό από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δίκτυο Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Δίκτυα για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Κόκκινο Νήμα, Ξεκίνημα, Αναμέτρηση, Κομμουνιστικό Σχέδιο, κ.α. Συνολικά περίπου δέκα σχήματα. Γι αυτό το ψηφοδέλτιο ονομάζεται ενωτικό.

Τι θα καταφέρουν; Όπως είπε ένας εκ των ομιλητών, ο Νίκος Νικήσιανης, «ξεκινήσαμε από το μηδέν και δεν ξέρουμε τι θα πετύχουμε αλλά ξέρουμε τι θέλουμε». Καλή η παρατήρηση. Μίλησε πάντως για τις τοπικές συνελεύσεις και την ενεργοποίηση τους σε κάθε κοινότητα και γειτονιά. «Θα τις οργανώσουμε και θα τις επιβάλουμε ως κύτταρα δημοκρατίας και κοινοτικής αλλαγής» είπε και εκτίμησε πως οι συνθήκες ίσως να είναι ώριμες, ώστε αυτή η πολιτική πτέρυγα να εκπροσωπηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. «Είναι δύσκολο να πιάσουμε το όριο αλλά για πρώτη φορά το ελπίζουμε» τόνισε και μίλησε για μία νέα συλλογικότητα που θέλει να μείνει και μετά τις δημοτικές εκλογές.

Μάλλον ως ευχή ακούσθηκε, διότι τέτοια «ενωτικά» σχήματα επανειλημμένα έχουν αποδείξει ότι δεν αντέχουν σε συνθήκες πολιτικής πίεσης. Πολλοί οι αρχηγοί, λίγοι οι στρατιώτες κ.λ.π.

Μίλησε και η Ειρήνη Γεωργάκη – Κόλια η οποία αναφέρθηκε στους αγώνες που έρχονται και στην ανάγκη οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να μην υποκύψουν, ούτε στην κυβερνητική διαχείριση, ούτε στον σκοταδισμό της δεξιάς.

Καλή η προσπάθεια και σίγουρα η παρουσία τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, θα είναι χρήσιμη και παραγωγική. Αν δεν διασπαστούν…

Φ.Δ.