Θέλουν να μεταβούν στον ΣΥΡΙΖΑ ομαδικά…

Πάνω από 20000 χιλιάδες είναι οι νέες εγγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ. Το είπε ο Σκουρλέτης πρόσφατα από τη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της εκδήλωση κοπής της πίτας, της Νομαρχιακής του κόμματος.

Οι περισσότεροι προέρχονται από τον λεγόμενο ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Η πλειοψηφία αυτών βέβαια έχει καταγωγή το ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι και πολλοί που ψήφιζαν πάντα αριστερά ή κοιτούσαν από την κεντροαριστερά προς τα αριστερά, αντιμετωπίζοντας με ανορεξία κι απέχθεια τους συντηρητικούς της δεξιάς και τους νεοφιλελέδες. Υπάρχει δηλαδή ένα έντονο αντιδεξιό στοιχείο σε όσους σήμερα εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κεντρώοι – εκσυγχρονιστές παραμένουν στο κεντροδεξιό ΚΙΝΑΛ ενώ πολλοί έχουν μετακομίσει στη ΝΔ. Στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν οδεύουν οι αριστερές και αντιδεξιές δυνάμεις. Κυρίως αυτοί.

Υπάρχουν όμως και άλλοι, που κινούνται στη λογική «είδαμε φως και μπήκαμε». Ανήκουν επίσης στον ευρύτερο – ευρύτερο προοδευτικό χώρο, αλλά έχουν μάθει να πηγαίνουν «πακέτο». Δηλαδή να κινούνται ομαδικά και …οπαδικά, έχοντας πάντα άριστες σχέσεις με τα «πάνω πατώματα» και την ηγεσία.

Τελευταία μαθαίνουμε ότι κάποια στελέχη του ΚΙΝΑΛ, φίλοι επίδοξου αρχηγού του Κινήματος, πως κάνουν βήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να μεταβούν συντονισμένα και συλλογικά, και η κίνηση είναι πανελλαδική. Μένει να δούμε αν και πότε, και ο αρχηγός τους θα κάνει το βήμα. Όπως λένε, στη σοσιαλδημοκρατία με τη Φωφη και τους Χρηστίδη, Χριστοδουλάκη, Οθωνα και τις λοιπές «φωφικές» δυνάμεις, δεν υπάρχει μέλλον.

Οπότε ηγάπησαν αιφνιδίως τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, και μπορεί να τους δούμε πρώτη σειρά στο …συνέδριο. Μπορεί και όχι…

Φ.Δ.