Θεοχαρόπουλος: Προσπάθησαν να με δωροδοκήσουν για να πω όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Με ένα λακωνικό σχόλιο αλλά και με αιχμές κατά της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά, αντέδρασε η ΔΗΜΑΡ στην διαγραφή του προέδρου της, Θανάση  Θεοχαρόπουλου, ο οποίος φέρεται πως κατήγγειλε την Φ. Γεννηματά για «δωροδοκία», καθώς του πρότεινε να τεθεί επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, αρκεί να καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.

«Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει «ναι» σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα. Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα.», αναφέρει σχόλιο της η ΔΗΜΑΡ, για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την δευτερολογία του, ανέφερε πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιχείρησε να τον δελεάσει για να καταψηφίσει τη συμφωνία ενώ τον απείλησε με διαγραφή. Όπως ανέφερε «μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι».

Στο μεταξύ στην απόφαση της υπέρ της Συμφωνίας των Σκοπίων η ΔΗΜΑΡ τονίζει πως «η θέση για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν αντιστρατεύεται την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς που ξεκινήσαμε από το 2015 μαζί με το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια και με άλλες δυνάμεις και πέρασε σήμερα στην φάση του Κινήματος Αλλαγής» ενώ σημειώνει ότι «σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την χώρα με ανοιχτά εθνικά ζητήματα και την οικονομική κρίση στην κορύφωσή της, ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη Κεντροαριστερά, μία ισχυρή προοδευτική παράταξη. Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτή την προοπτική για να υπάρξουν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της χώρας».