Θεοδωρικάκος: Έχουμε καπιταλισμό, δεν εγγυώμαι τίποτα

Ο υπ. Εσωτερικών μίλησε σήμερα στο Open και είπε πως «καπιταλισμό έχουμε, δεν μπορώ να πω στον ιδιώτη επιχειρηματία τι να κάνει…». Οι δημοσιογράφοι επεσήμαναν βέβαια στον υπ. Εσωτερικών ότι το κράτος και η κυβέρνηση βάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο, για μισθούς και απολύσεις, αλλά ο Τάκης Θεοδωρικάκος επέμεινε στις διαπιστώσεις περί «υφεσιακού κύματος».

Δεν… μάσησε τα λόγια του ο Τάκης Θεοδωρικάκος, και μας το είπε ξεκάθαρα: «Καπιταλισμό έχουμε, δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία». Η ερώτηση της δημοσιογράφου στο Οpen αφορούσε το αν οι μισθοί των υπαλλήλων θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο ή αν θα επιτρέπεται στους ιδιώτες να προχωρήσουν σε μείωση μισθών.

Δείτε το απόσπασμα:

Στη συνέχεια της συνέντευξης, και αφού τέθηκε και το θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε μεν στην αρχή ότι «η κυβέρνηση υπερασπίζεται τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων», και αμέσως μετά μίλησε για υφεσιακό κύμα, για αναπόφευκτη αύξηση της ανεργίας, για υφεσιακό κύμα που ήρθε «εξ ολοκλήρου» από την επιδημία και κατόπιν υπερασπίστηκε «τον Μητσοτάκη που πρώτος κατέβασε τα ρολά». Και τα ευκόλως εννοούμενα…

Ας σημειώσουμε πάντως ότι ο υπ. Εσωτερικών σε άλλο σημείο έδωσε έμφαση στο ότι θα μείνουν σε ισχύ έως το τέλος του έτους οι ρυθμίσεις κατάληψης ελεύθερων χώρων από τραπεζοκαθίσματα, ενώ κούνησε λίγο και το δάχτυλο στους δημόσιους υπαλλήλους.

left.gr