«Θεραπεία με τη βοήθεια των ζώων και τα οφέλη της»

Εκδήλωση-συζήτηση «Θεραπεία με τη βοήθεια των ζώων και τα οφέλη της» από την εθελοντική ομάδα Therapydogs θα γίνει την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο χώρο εκδηλώσεων του συνεταιριστικού καφενείου Το Ωραίον Ντεπώ (Βαφοπούλου 18). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει ενημέρωση για το έργο της ομάδας, για τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους θεραπείας και για τη θετική επίδραση που έχει η επαφή με τα ζώα σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες, πάσχοντες από χρόνιες ή ανίατες νόσους και γενικά σε άτομα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Ομιλήτριες θα είναι οι εξής: Τέρψη Πασχάλη, πρόεδρος του σωματείου, Γεωργία Τατσίδου, ειδική παιδαγωγός, Κωνσταντίνα Κίτσιου, ειδική παιδαγωγός, Σωτηρία Γεωργίου, ψυχολόγος, Έλενα Κούνδουρου, εργοθεραπεύτρια, Μαρία Στόγιαννη, θετική εκπαιδεύτρια σκύλων.

Σύντομο προφίλ

Το σωματείο theapydogs είναι μια ομάδα καταρτισμένων εθελοντών και εκπαιδευμένων σκύλων που ξεκίνησε την δράση του στη Θεσσαλονίκη το 2012. Έχει ως στόχο την θεραπευτική επαφή με τα σκυλιά σε αυτούς που τη χρειάζονται λίγο περισσότερο. Για αυτόν τον λόγο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επισκέπτεται σωματεία και ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, όπου παιδιά ή ενήλικες με αναπηρίες, καλούνται να ασχοληθούν -σε όποιο βαθμό μπορεί και επιθυμεί ο καθένας- με τα σκυλιά του προγράμματος μας.

Σκοπός του σωματείου είναι η προβολή, η προώθηση και η ενίσχυση της αξίας και των οφελών του δεσμού «ανθρώπου-ζώου» καθώς και η παροχή της ασφαλούς και αποτελεσματικής θεραπευτικής επαφής με ζώα:

– μέσω επισκέψεων σε ευπαθείς ομάδες ανθρώπων (ΑμEA κλπ)

– μέσω εκπαίδευσης με ενημερωτικά προγράμματα (σεμινάρια, σχολεία κλπ)

– μέσω δραστηριοτήτων (εκδηλώσεις, εκδρομές κλπ)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα θα βρείτε στο www.therapydogs.gr. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω mail στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 693 966 4774.