Θεσσαλονίκη: Απροσπέλαστο το κέντρο – Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις

Απροσπέλαστο είναι από νωρίς το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού το βράδυ στο Βελλίδειο για τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ και των πορειών που αναμένονται μετά το πέρας των προγραμματισμένων συλλαλητηρίων.

Η περιοχή γύρω από το Βελλίδειο έχει αποκλειστεί.  Η αστυνομία έχει τοποθετήσει φράχτες παντού γύρω γύρω από την ΔΕΘ ώστε να αποτρέψει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο Βελλίδειο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Βασιλίσσης Όλγας έχει κλείσει από το ύψος της 25ης Μαρτίου.

Τα μέτρα τα έχει λάβει η αστυνομία εξαιτίας του πλούσιου «μενού» των σημερινών συγκεντρώσεων. Αυτές ξεκίνησα ήδη από τις 17:30 μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγ. Σοφίας.

Στις 18:00 πραγματοποιεί συγκέντρωση το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και τη ΓΣΕΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου.  Επίσης στις 18:00  στην πλατεία Αριστοτέλους, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη διαδήλωση του ΠΑΜΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα συγκεντρωθούν στις 18:00 στην Καμάρα.

Στην Καμάρα στις 18:00 θα συγκεντρωθούν και αντιεξουσιαστές μετά το πανελλαδικό κάλεσμα για να διαδηλώσουν «ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον πόλεμο και τον εθνικισμό» αλλά και για να περιφρουρήσουν τις καταλήψεις λόγω της βεντέτας που βρίσκεται σε εξέλιξη με ακροδεξιές δυνάμεις.

Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με το πέρας των συγκεντρώσεων αναμένεται να ακολουθήσουν και πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.