Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Συγκέντρωση έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας –  Θράκης στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την σχεδιαζόμενη ένταξη των τετράχρονων παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, και συγκεκριμένα στα νηπιαγωγεία.
Όπως επισήμανε η πρόεδρος του συλλόγου νηπιαγωγών, βρεφοκόμων και βοηθών βρεφοκόμων δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτα Καρακώστα, το αίτημα των εργαζομένων είναι η απόσυρση της σχετικής διάταξης και η σύσταση ομάδας εργασίας, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος. Σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις των εργαζομένων παρέπεμψε στις αποφάσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, που παρευρέθηκε στην κινητοποίηση, επισήμανε ότι δεν κατέληξε πουθενά η συνάντηση των αρμόδιων υπουργών με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ ? ΟΤΑ, της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και των εκπροσώπων των εργαζομένων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. “Σε ποια νηπιαγωγεία θα μεταφερθούν τα τετράχρονα παιδιά από 1600 τμήματα σε όλη την Ελλάδα;” διερωτήθηκε ο κ Κυρίζογλου και έκανε λόγο για κλιμάκωση του αγώνα από την πλευρά της αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της σημερινής διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς συναντήθηκε με την διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, παρουσία του προέδρου της ΠΕΔ – ΚΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Νοτοπούλου επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργού Παιδείας, ότι δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας και επισήμανε ότι η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, όμως θα εφαρμοστεί σταδιακά σε βάθος τριετίας. Όπως είπε, αρχικά θα αφορά διακόσιους δήμους, αλλά δεν θα είναι υποχρεωτική μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών, οι οποίες θα αποφασιστούν έπειτα από τη σύσταση της σχετικής ομάδας εργασίας και σε συνεννόηση με τους δήμους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ