Θεσσαλονίκη: Διατάχθηκε έρευνα για στημένα ματς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!

Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες για στημένους αγώνες στη διοργάνωση του κυπέλλου των ερασιτεχνικών σωματείων της Θεσσαλονίκης διέταξε η εισαγγελία!

Τα ματς που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών  πραγματοποιήθηκαν την προπερασμένη Τετάρτη (11 Οκτωβρίου) και συμπεριλήφθηκαν σε παράνομες στοιχηματικές εταιρείες του Διαδικτύου, όπου προσφέρονταν για ζωντανό στοιχηματισμό.

Για την υπόθεση έκανε έγγραφη καταγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ, το υφυπουργείο Αθλητισμού, την ΕΠΟ κ.ά. η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ). Οπως έγινε γνωστό πρόκειται για έξι αγώνες κυπέλλου ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Μετά την καταγγελία ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγγας, διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από την αρμόδια εισαγγελέα για θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος, Αναστασία Καλαϊτζή,  προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράχθηκε το αδίκημα της στοιχηματικής απάτης μέσω Διαδικτύου. Η έρευνα θα διενεργηθεί από τους αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΕΠΣΜ κινητοποιήθηκε όταν προπονητής τοπικού σωματείου φέρεται να κατήγγειλε ότι ποδοσφαιριστής της ομάδας του -η οποία αγωνίστηκε σ’ ένα από τα επίμαχα ματς- ομολόγησε ότι προκάλεσε την αποβολή του στο παιχνίδι, επειδή είχε «ποντάρει» σ’ αυτό το γεγονός!