Θεσσαλονίκη: Διήμερες κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων ενόψει εξεταστικής

Πλήθος περιοδειών και παραστάσεων διαμαρτυρίας σε Προέδρους Τμημάτων και Κοσμητείες Σχολών προγραμματίζουν για την Τετάρτη και την Πέμπτη 20 – 21 Μάη οι  φοιτητικοί σύλλογοι Νομικής, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Πολιτικών Επιστημών, Βιολογικού, Ψυχολογικού, ΠΤΔΕ και οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στο Φυσικό, το Μαθηματικό, το Χημικό, την Πληροφορική, το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, το Φιλολογικό, το Αγγλικό, τη Γεωπονία, τη Δασολογία, την Ιατρική, την Οδοντιατρική, την Κτηνιατρική, τους Ηλεκτρολόγους-Μηχανολόγους Μηχανικούς, τους Αρχιτέκτονες και τους Πολιτικούς Μηχανικούς στα πλαίσια του διημέρου δράσης των Φοιτητικών Συλλόγων για τα οξυμένα προβλήματα των Τμημάτων και την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την ισότιμη πρόσβαση των φοιτητών στην εξεταστική.

Μετά την μαζική κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων και την παρέμβαση στη Σύγκλητο του ΑΠΘ και τις δεσμεύσεις που αποσπάστηκαν, οι φοιτητές κλιμακώνουν τις διεκδικήσεις τους, ζητούν άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, απαιτούν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας όπως και η Πρυτανεία, οι Κοσμητείες και οι πρόεδροι των Τμημάτων με την ξεχωριστή ευθύνη που τους βαραίνει να φροντίσουν όλοι οι φοιτητές να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εξεταστική του Ιούνη, να υπάρξει διπλή εξεταστική τον Σεπτέμβρη για όλους τους φοιτητές και διπλή εξεταστική και για τον Ιούνη να προγραμματιστεί για τους επι πτυχίω ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα πολλαπλών ευκαιριών για να περάσουν το μάθημα και να μην ξεκινήσει η εξεταστική των επί πτυχίω πριν τις 17 Ιούνη ώστε να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας. Παράλληλα, διεκδικούν την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας διανομής συγγραμμάτων και την εξέταση των φοιτητών αποκλειστικά σε ύλη που έχουν διδαχθεί.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Βιολογικού, Γεωλογικού και οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στο Φυσικό, το Μαθηματικό, την Πληροφορική και το Χημικό προχωρούν σε κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στις 11:00 στους προέδρους και τον κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Ψυχολογικού και ΠΤΔΕ και οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό, το Φιλολογικό και το Αγγλικό προχωρούν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στη Φιλοσοφική Σχολή την Πέμπτη 21/5 στις 11:00.

Ο φοιτητικός σύλλογος της Νομικής προχωρά σε κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στις 12:00 στον κοσμήτορα της σχολής.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας και Πολιτικών Επιστημών και οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο Οικονομικό προχωρούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 20/5 στους προέδρους και τον κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στη Γεωπονία και τη Δασολογία προχωρούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 20/5 στους προέδρους και την κοσμητεία της σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στην Ιατρική, την Οδοντιατρική και την Κτηνιατρική προχωρούν σε κινητοποίηση στους προέδρους και τον κοσμήτορα της σχολής Επιστημών Υγείας την Πέμπτη 21/5 στις 12:00.

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανολόγους Μηχανικούς, τους Αρχιτέκτονες και τους Πολιτικούς Μηχανικούς θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στις 11:00 στους προέδρους και τον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής.