Θεσσαλονίκη: «Έφοδος» της αστυνομίας σε πρακτορείο ερωτικών συνοδών

Οργανωμένο κύκλωμα μαστροπείας που λειτουργούσε με «βιτρίνα» πρακτορείο συνοδών εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 58 και 49 ετών ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα μέλη του κυκλώματος σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης» και «Μαστροπείας κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία».

Το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ ως «εγκέφαλοι» χαρακτηρίζονται ένας άνδρας και μία γυναίκα 35 ετών οι οποίοι προχώρησαν στη σύσταση πρακτορείου συνοδών, το οποίο διατηρούσε σχετική ιστοσελίδα, ενώ μία άλλη γυναίκα – μέλος του κυκλώματος, αναλαμβάνοντας το ρόλο της τηλεφωνήτριας, απαντούσε σε σχετικές κλήσεις που αφορούσαν στον καθορισμό των ερωτικών ραντεβού.

Ακόμη ένα μέλος του κυκλώματος (γυναίκα), αναλάμβανε να εντοπίσει γυναίκες κυρίως από την ανατολική Ευρώπη οι οποίες θα «εργάζονταν» στο πρακτορείο. Η «ταρίφα» για τους πελάτες έφτανε έως και 1.800 ευρώ την ημέρα για τις «υπηρεσίες» που τους πρόσφερε το πρακτορείο.

Χτες το απόγευμα σε επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν δύο οδηγοί του κυκλώματος οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητα τέσσερις γυναίκες σε ερωτικά ραντεβού που είχαν κλειστεί σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. 

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ενώ σε βάρος των προαναφερόμενων γυναικών βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία Περί εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος.