Θεσσαλονίκη: Έκκληση για αίμα για την 30χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Κιλκίς

Έκκληση για αιμοδοσία απευθύνουν οι γιατροί, προκειμένου να κερδήσει τη μάχη με τη ζωή η 30χρονη γυναίκα, που μαζί με την 9χρονη κόρη της τραυματίστηκαν σοβαρά το πρωί της Δευτέρας σε τροχαίο ατύχημα κοντά στο Κιλκίς.

Το τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα μετά τις 11.30 το πρωί στην επαρχιακή οδό Άνω Ποταμιάς – Κιλκίς. Το όχημα που οδηγούσε η 30χρονη εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Η 30χρονη γυναίκα, που ήταν έγκυος, διακομίστηκε στο νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης. Το μωρό που κυοφορούσε γεννήθηκε πρόωρα και βρίσκεται στην μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου, ενώ η 30χρνη μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στην μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του «Ιπποκρατείου»  και το 9χρονο κοριτσάκι της.

Υπάρχει, ωστόσο, μεγάλη ανάγκη για αίμα και συγκεκριμένα ομάδα αίματος 0 αρνητικό (R 0-). Οι ενδιαφερόμενοι αιμοδότες πρέπει να απευθύνονται στην Αιμοδοσία Κιλκίς στα στοιχεία ασθενούς  Μαρία Γκειβανίδου του Ζαχαρία (ώρες 09.00 – 13.00 το πρωί στο Νοσοκομείο Κιλκίς) και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.