Θεσσαλονίκη: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των σκουπιδιών διέταξε ο εισαγγελέας

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των σκουπιδιών διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία του ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και να ληφθούν καταθέσεις από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Ο εισαγγελέας ζητά να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για τους «υπαίτιους δημιουργίας κινδύνων για τη δημόσια υγεία» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο έγγραφό του και ζητά να ληφθούν καταθέσεις από τους γενικούς γραμματείς των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Ωραιοκάστρου.

«Να αναζητηθούν ευθύνες και από τους δημάρχους»

«Να εξακριβωθεί ποιοι είναι υπαίτιοι για τη δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων και ποιες ήταν οι θετικές ενέργειες ή παραλείψεις τους. Συνεπώς πρέπει να διερευνηθεί αν υπήρξαν τρόποι συλλογής των απορριμμάτων και αν δεν εφαρμόστηκαν να αναζητηθούν ευθύνες από τους αρμόδιους δημάρχους και τα λοιπά όργανα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην παραγγελία του ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, ο οποίος ζητά στη δικογραφία να συμπεριληφθεί και σχετικό φωτογραφικό υιλικό από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Για τις κινητοποιήσεις

Για τις κινητοποιήσεις ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα της παρεμπόδισης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας όπως επίσης και αν τηρήθηκε το νόμιμο προσωπικό ασφαλείας σε περίπτωση άσκησης δικαιώματος απεργίας.