Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε απάτη με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων στο ίντερνετ

Περιπτώσεις απάτης με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθη χτες το μεσημέρι  έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, 49χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Απάτες τετελεσμένες κατά συναυτουργία και σε απόπειρα» και «Πλαστογραφία».

Θύμα είχε πέσει ένας  39χρονος ο οποίοος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα του διαδικτύου αγγελία πώλησης αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της συζύγου του. Στη συνέχεια  δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τεχνικές λεπτομέρειες του οχήματος, ζήτησε αμέσως να προχωρήσει σε αγορά του για λογαριασμό του γιου του. Ο υποψήφιος αγοραστής απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον 39χρονο, πλαστό τραπεζικό παραστατικό υποτιθέμενης μεταφοράς χρημάτων μέσω τραπεζικής ιστοσελίδας, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 7.300 ευρώ και φωτογραφία αστυνομικού δελτίου ταυτότητας  με στοιχεία του φερόμενου παιδιού του. Έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες καθορίστηκε ραντεβού για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, όπου συνελήφθη ο 49χρονος άντρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 49χρονος με τον ίδιο τρόπο δράσης απέσπασε αυτοκίνητο από 30χρονο, το οποίο χωρίς να μεταβιβάσει στο όνομά του, μεταπούλησε σε 24χρονο νεαρό έναντι 3.000 ευρώ.

Ο 49χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.