Θεσσαλονίκη: Για σωρεία ληστειών σε ψιλικατζίδικα κατηγορείται 24χρονος

Για σωρεία ληστειών σε καταστήματα ψιλικών κατηγορείται ένας 24χρονος, ο οποίος είναι ήδη κρατούμενος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης για παρόμοια αδικήματα. Η δράση του εντοπίζεται στις περιοχές κέντρου Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Αμπελοκήπων, Ευόσμου, Ευκαρπίας και Τούμπας.

Από την εντατική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις ληστειών, τετελεσμένες και σε απόπειρα για τις οποίες κατηγορείται ο συγκεκριμένος δράστης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 24χρονο, ήδη κρατούμενο στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης για παρόμοια αδικήματα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τετελεσμένες και σε απόπειρα ληστείες κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 29-10-2018 έως 09-02-2019, διέπραξε συνολικά δέκα ληστείες (9 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) στις περιοχές Λαγκαδά, Αμπελοκήπων, Ευόσμου, Ευκαρπίας, Τούμπας και κέντρου πόλης σε βάρος καταστημάτων ψιλικών είτε με απειλή πιστολιού είτε μαχαιριού, αφαιρώντας χρηματικά ποσά.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.