Θεσσαλονίκη: Γονείς αποζημιώνουν τα θύματα ληστειών του γιου τους

Τα θύματα του 34χρονου τοξικομανούς γιου τους, ο οποίος είχε διαπράξει οκτώ ληστείες σε ψιλικατζίδικα της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου, αποζημιώνουν οι γονείς του, μια ενέργεια, όμως, που διχάζει την κοινή γνώμη και βρίσκει κάθετα αντίθετη την αστυνομία.

Αυτό διότι, όπως υποστήριξαν άντρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο ethnos.gr, πρόκειται για μία ενέργεια, η οποία μπορεί να έχει αντίκτυπο στη δίκη του 34χρονου, αφού κάποιοι κατήγοροι μπορεί να επηρεαστούν από την πράξη των γονιών του, να «μαλακώσουν» και να ζητήσουν να μην καταδικαστεί ή να τιμωρηθεί με χαμηλή ποινή. Είναι προφανές ότι διαφορετικός θα ήταν ο αντίκτυπος στην κοινή γνώμη της πράξης των γονιών του 34χρονου, αν ολοκληρωνόταν η δίκη, οριζόταν από το δικαστήριο η ποινή και στη συνέχεια αποζημίωναν στο ακέραιο όλα τα θύματα των ληστειών.

Ο 34χρονος προχωρούσε σε ένοπλες ληστείες με τη χρήση μαχαιριού. Έμπαινε στα ψιλικατζίδικα, όταν έβλεπε άλλους πελάτες, έκανε ότι δυσκολεύεται να διαλέξει μεταξύ των προϊόντων και όταν έμενε μόνος του, εμφάνιζε το μαχαίρι και απειλούσε ιδιοκτήτες και υπαλλήλους ζητώντας τους χρήματα.

Οι γονείς του αποφάσισαν να αποζημιώσουν όλα τα θύματα των ληστειών που διέπραξε, επιστρέφοντας τα χρήματα που αφαίρεσε ο γιος τους. Τα ποσά κυμαίνονταν μεταξύ 100 και 500 ευρώ, ενώ σε μία περίπτωση τα κλαπέντα χρήματα έφτασαν τα 2.000 ευρώ.

ethnos.gr