Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την άνοια και το Αλτσχάιμερ στο Πανόραμα

«Πόλεις φιλικές για άτομα με άνοια» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώνεται  στο Πανόραμα από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

Στόχος η ενημέρωση των δημοτών για την άνοια, που στις σημερινές κοινωνίες αποτελεί μια ασθένεια η οποία συνεχώς αυξάνεται, αλλά και η αναζήτηση των τρόπων με τους οποίους οι δήμοι μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος προς την άνοια.

Βασική ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer Μάγδα Τσολάκη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγτάτιος Καϊτεζίδης και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο Πανόραμα στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής».

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής προστασίας, με τη συμμετοχή του στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, καθώς στο Πανόραμα στεγάζεται το κέντρο του δικτύου για τη Βόρεια Ελλάδα και μέσω αυτού με την ενεργό στήριξη στο πρόγραμμα δημιουργίας στους δήμους συμβουλευτικών σταθμών για την άνοια και το Alzheimer.