Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα κρατούσε «φυλακισμένους» 50 μετανάστες

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης  εντοπίζοντας συνολικά 50 μετανάστες οι οποίοι ήταν «φυλακισμένοι» στην περιοχή της Νέας Απολλωνίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθησαν δύο άνδρες από το Πακιστάν ηλικίας 29 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης – Συμμορία, της Εκβίασης, της  Αρπαγής, της Μεταφοράς – προώθησης παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και της παροχής καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες είχαν «φυλακίσει»σε σύμπλεγμα εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Απολλωνίας 50 μετανάστες, από το Πακιστάν και το Μπαγτκλαντές, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά, ζητώντας επιπλέον χρήματα για την παράνομη μεταφορά τους από την Τουρκία στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ποσά που απαιτούσαν οι δράστες κυμαίνονταν από 2.000 έως 5.000 από το καθένα από τα θύματα προκειμένου να τους «απελευθερώσουν».

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.