Θεσσαλονίκη: Μεγάλα πρόστιμα για παραβάσεις κατά τη διανομή πετρελαίου

Επτά παραβάσεις έχουν διαπιστωθεί σε περισσότερους από 30 ελέγχους διανομής πετρελαίου θέρμανσης στον νομό Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

Ο κ. Γιουτίκας είπε ότι “σε ελέγχους που έχουν γίνει έχουν διαπιστωθεί επτά παραβάσεις, είχαν έλλειμμα βάρους κατά τη διανομή πετρελαίου και έχουν μπει διοικητικά πρόστιμα (από 5.000-10.000 ευρώ), οι έλεγχοι συνεχίζονται”. Εξήγησε ότι “στους ελέγχους, σταματάμε τα βυτιοφόρα και βλέπουμε με πόσα λίτρα ξεκίνησε από το πρατήριο, βάση παραστατικών, τι διανομές έχει κάνει και πόσα λίτρα έχει βάλει και ελέγχουμε πόσα λίτρα έχει στη δεξαμενή του”.

Ο ίδιος τόνισε ότι “πρέπει οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί όταν παραλαμβάνουν το πετρέλαιο και η παραλαβή να γίνεται από κάποιον που γνωρίζει τη σχετική διαδικασία και η δεξαμενή στην οποία παραλαμβάνεται το καύσιμο πρέπει να έχει ογκομετρηθεί, ώστε να είναι γνωστό πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε σε κάθε εκατοστόμετρο ύψους της δεξαμενής”.

Ο κ. Γιουτίκας τόνισε ότι “οι περισσότεροι έμποροι είναι νόμιμοι και ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις ατόμων που παρανομούν σε βάρος των καταναλωτών”.

Τη συνέντευξη πήρε η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου