Θεσσαλονίκη: Μικρή συμμετοχή και ακροδεξιό… ρεπερτόριο στη μαθητική πορεία (φωτο-video)

Αναντίστοιχο με τον αριθμό των καταλήψεων σχολείων στη Θεσσαλονίκη είναι το μέγεθος της μαθητικής πορείας για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 100 σχολεία ήταν σήμερα υπό κατάληψη και στην πορεία που διοργανώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν περίπου 1.500 παιδιά.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία φορούσαν κουκούλες, τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν ακροδεξιάς κοπής όπως “η Μακεδονία είναι ελληνική, αλήτες προδότες πολιτικοί” και “δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ Σκοπιανέ, Σκοπιανέ”. Κάποιοι από τους ενήλικες που τους συνόδευαν δήλωναν… εκπαιδευτικοί.

«Εγώ ξέρω πως όσο και να φωνάξουμε ή να φωνάξουν τα παιδιά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, δεν είναι στο χέρι μας ακόμα και αν καεί η χώρα. Κάπου, κάποτε είχα διαβάσει την έκφραση “όταν αρχίσουν τα παιδιά να φωνάζουν, τότε να φοβηθείς» είπε ένας από τους ενήλικες που «συνόδευαν» τα παιδιά στην πορεία και δήλωσε καθηγητής, χωρίς να αναφέρει το ονοματεπώνυμό του.

«Κανείς δεν ήρθε εδώ λόγω μαγκιάς, μιλάμε για ιστορία, και αν δεν την σεβόμασταν δεν θα ήμασταν εδώ» είπε στο dailythess.gr ένας από τους μαθητές που συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου κατέληξε η πορεία κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία που φορούσαν κουκούλες, πέταξαν κροτίδες και καπνογόνο στο προαύλιο ενώ άρχισαν να σπρώχνουν και την πύλη του Διοικητηρίου.