Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ολοκληρώθηκε έξω από τα δικαστήρια η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το μεσημέρι ο «Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ένταση επικράτησε για λίγο όταν η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην οδό Αριστοτέλους, καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο κτίριο, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο της προέδρου του ΣΣΘ, στην οδό Τσιμισκή. Αμέσως μετά, οι  διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και συνέχισαν προς τα δικαστήρια, όπου μπήκαν για λίγο στο κτίριο, φώναξαν συνθήματα,  παρέμειναν για μισή περίπου ώρα στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου και αποχώρησαν.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να νομοθετηθεί η «προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας» και κατήγγειλαν ότι στο πινάκιο του Ειρηνοδικείου ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα πλειστηριασμοί ακινήτων όχι ιδιαίτερα υψηλής αξίας, που πάντως δεν έγιναν, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων.

Η πορεία είχε ξεκινήσει έξω από το ΥΜΑΘ λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε εκεί στη μία και μισή.

Οι διαδηλωτές προγραμματίζουν την επόμενη παράσταση διαμαρτυρίας τους στις 4 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στην οδό Καλαποθάκη 2-4, όπου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων για να αποφασιστεί η συνέχιση, ή μη, των κινητοποιήσεων τους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ