Θεσσαλονίκη: Πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Τρεις είναι οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη σήμερα. Στις 12 το μεσημέρι ραντεβού στην Καμάρα για να ξεκινήσουν πορεία με σύνθημα «τίποτα δεν τελείωσε και ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να διώξουμε οριστικά την Eldorado» δίνουν η «Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους διωκόμενους της Χαλκιδικής» και οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Oπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης «στις 10 Μάη εκδικάζεται μια μεγάλη υπόθεση, του “Λάκκου Καρατζά”, όπου 26 συναγωνιστές μας θα αντιμετωπίσουν την δίωξη γιατί αγωνίστηκαν για τον τόπο τους. Πρόκειται για διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα που βασίζονται σε ψεύτικες μαρτυρίες, φτιαχτά στοιχεία και παράνομη λήψη DNA. Διώξεις που κρατούν σε ομηρία ολόκληρες κοινωνίες και αποσκοπούν στην ηθική και οικονομική εξάντληση των συναγωνιστών μας και συνολικά του κινήματος.

H στημένη διαιτησία Δημοσίου-Eldorado τελείωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, με νίκη της εταιρείας. Αν και ουσιαστικά η απόφαση δεν επιλύει το νομικό πρόβλημα της εταιρείας, είναι σίγουρο οτι θα χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι για την έκδοση αδειών και τη δημιουργία νέων τετελεσμένων στις Σκουριές. Δεν πέφτουμε στην παγίδα της “νομιμότητάς” τους. Το κίνημα πρέπει να δώσει δυναμικά την απάντησή του πως τίποτα δεν τελείωσε και ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να διώξουμε οριστικά την Eldorado».

Επίσης οι συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Εγνατία, από τις 08:00 έως τις 14:00 ζητώντας να ανακληθούν οι απολύσεις τους.

Τέλος, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική διαμαρτυρία στην Καμάρα από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.